Olmstraat 107
8790 Waregem

a

Podologie

Podologie is een paramedisch beroep dat de problematiek ter hoogte van de voeten, knieën, heupen en rug onderzoekt en behandelt. Indien nodig gebeurt er een correctie via podologische zolen. Daarnaast geeft de podoloog schoenadvies. Goed passende schoenen zijn een basisvereiste voor een geslaagde behandeling.

Kineco Waregem podologie
Kineco Waregem podologie

Wat kan je verwachten?

N

Anamnese (vraaggesprek)

Eerst is er een vraaggesprek om een globaal beeld te krijgen van de problematiek. Dit in functie van het samenstellen van een gerichte behandeling. Indien we merken dat er klachten zijn die behandeling vereisen van verschillende disciplines, zullen we binnen ons team van Kineco Waregem overleggen om het beste individuele traject te bepalen.

N

Biomechanische metingen en ganganalyse

Julie voert een aantal biomechanische metingen en klinische testen uit van je voeten, enkels, knieën. Daardoor krijgt ze een beter inzicht over de mobiliteit en statiek van de voeten. De statische (zit/stand) metingen worden gekoppeld aan de dynamische (lopen/wandelen) analyse waarna het behandelplan wordt opgesteld.

N

Podologische zooltherapie

Indien de oorzaak van de klachten aan de voetstatiek of de manier van stappen/lopen ligt, dan worden er podologische zolen geadviseerd. Om deze individuele zolen te maken wordt er eerst een gipsafdruk van de voet genomen (maatafname). Daarna worden je individuele zolen volledig handmatig gemaakt door Julie.

Onze therapeut

Kineco Waregem Julie Devos

Julie Devos

Ik ben Julie Devos, afkomstig uit Kruishoutem en afgestudeerd als bachelor podologie in 2014. Na enkele jaren ervaring op te doen in een multidisciplinaire groepspraktijk in Deinze begon ik in 2020 mijn privépraktijk in Kruishoutem. Daarnaast startte ik een samenwerking op met Kineco Waregem om nog meer gerichte en kwalitatieve hulp te kunnen bieden aan mijn patiënten. Mijn interesse in podologie begon in mijn secundair onderwijs, waar ik LO & sport volgde. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met anatomie en fysiologie, wat me ongelooflijk boeide. In mijn vrije tijd voetbal ik bij het vrouwenteam van SV Zulte-Waregem. Mijn carrière startte toen ik 9 jaar oud was bij de jeugd van Sparta Wortegem. Na een passage bij Harelbeke ben ik sinds een tiental jaar actief bij het eerste elftal van SV Zulte-Waregem.

Contact: julie@kinecowaregem.be of 0472 84 50 90

Kineco Waregem praktijk

Tarieven 2022

Prijs
Consultatie:
€ 30,00
Biomechanisch onderzoek en ganganalyse:
€ 65,00
Gipsafdruk:
€ 15,00
Podologische zolen (handgemaakt):
€ 210,00