Olmstraat 107
8790 Waregem

a

Pilates

Pilates is een zachte en effectieve bewegingsvorm voor het lichaam die in het begin van de 20e eeuw is ontwikkeld door Joseph Pilates. Joseph Pilates was zijn tijd ver vooruit met deze mind-body trainingsmethode: hij bedacht dat men door visualisatie en fysieke training het lichaam sterk en soepel kan maken. Het doel van Pilates is het creëren van een evenwichtig, sterk spiersysteem en een soepel lichaam, waarin overbelaste spieren worden ontlast en verwaarloosde spieren weer worden geactiveerd en versterkt.

Pilatesmomenten in Kineco Waregem:
– Dinsdagvoormiddag (groepsles om 10u)
– Vrijdagnamiddag

Kineco Waregem pilates
Kineco Waregem pilates

Wat kan je verwachten?

N

Gepersonaliseerde begeleiding

Bij jouw sessies Pilates krijgt je professionele, gepersonaliseerde begeleiding. We bepalen samen specifieke doelen en pakken deze aan, rekening houdend met jouw gezondheid en lichamelijke mogelijkheden. De Pilates oefenreeks kan dienen als een optimaal vervolg van jouw kinesitherapeutische behandeling. Dit dankzij de nauwe samenwerking tussen Kineco Waregem en  Alma Hernández. Pilates stimuleert een gezonde levensstijl met regelmatige beweging.

Onze therapeut

Alma Hernández

Alma Hernández

Pilates instructice
Zaakvoerster van Anima Pilates studio te Zwevegem.
Pilates Mat en Reformer instructor (mentor : Beran Parry, Wellness Core Body Academy)
Specialisatiecursussen in Brussel, Valencia, Barcelona, Parijs, Mexico, Londen bij prestigieuze Pilates onderrichters van internationaal topniveau
Pilates System teacher training (Anna Rubau, True Pilates Academy Antwerpen)
Relaxatie en stressmanagement (Frank Desmet, ICZO Antwerpen)

contact: alma@kinecowaregem.be of 0476 26 03 55

Wie is Alma?

Ik ben Alma Hernández, 49 jaar, Mexicaanse van afkomst, gehuwd en moeder van 3 kinderen. Ik ben afgestudeerd in de studierichting Grafisch Ontwerp en Kunst. In 1999 ben ik naar België verhuisd.

Sinds jonge leeftijd ben ik sportief geweest: turnen en dansen waren mijn hobby’s. Op mijn 18e haalde ik mijn certificaat van “Aerobics en fitness instructeur”. Parallel met mijn carrière als grafisch ontwerpster heb ik altijd aerobics en groepsfitnesslessen gegeven in bijberoep.

In 2010 volgde ik voor de eerste keer een les Pilates en ik voelde me direct overweldigd door deze discipline en alle fysieke en mentale voordelen die Pilates biedt. Na een jaar regelmatig Pilates te beoefenen voor mezelf besloot ik om de professionele opleiding “Pilates instructor” te volgen met het oog op het openen van een Pilatesstudio om zo deze fantastisch vorm van beweging dichter te brengen bij iedereen die hiermee gebaat kan zijn.

 

Kineco Waregem pilates
Kineco Waregem Pilates

In 2011 ben ik gestart met de opleiding “Pilates Mat en Reformer instructor” (te Brussel, met mijn eerste teacher en mentor Beran Parry, Parry Wellness Core Body Academy). Sindsdien heb ik talrijke opleidingen, specialisatiecursussen en workshops gevolgd in Brussel, Valencia, Barcelona, Parijs, Mexico, Londen… Ik heb het enorme genoegen mogen hebben om lessen te volgen met zeer prestigieuze onderrichters van internationaal niveau.

In oktober 2013 kwam mijn droom uit: Anima Pilates Studio opende zijn deuren en sindsdien is Pilates mijn full-time bezigheid geworden. Mijn studio is de afgelopen jaren veel gegroeid en geëvolueerd. Vandaag de dag geven mijn team en ik dagelijks meerdere uren groepslessen en Pilates privé training.

Mijn grootste drijfveer is het blijven bijleren en evolueren om zo mijn klanten telkens beter te kunnen helpen. Zo ben ik momenteel bezig met het afronden van de “Pilates System teacher training” (met Anna Rubau, True Pilates Academy Antwerpen) en met het volgen van de opleiding “Relaxatie en stressmanagement therapeut” (met Frank Desmet, ICZO Antwerpen).

En juist met dit streefdoel in het achterhoofd kondig ik (als Pilates trainer en bewegingstherapeute) met een enorm enthousiasme mijn nieuwe samenwerking met Groepspraktijk Kineco Waregem en kinesist Nicolas Dedecker aan.